Kommunaltrafik hade varit underbart om det inte varit för alla dessa tåg.Ja, såklart, så var det dags igen. Folk fick panik över tåg. Alla försökte rusa in på samma gång. Puttade på de som var framför, som att det skulle finnas mer plats ifall folket framför gick på snabbare. Jag är ärligt talat skrämd över hur folk till och med inte hade respekt nog att akta de stackars barn som skulle på tågen.
Varför det blev så här?
Om ni tittar på SL's minimala artikel om detta, så ser ni att alla tåg mellan Alvik - Odenplan och Västra Skogen - Kungsträdgården var inställda på grund av elfel. Detta medför att alla tåg går på halvfart, eftersom SL tydligen måste sätta in färre tåg när det är stopp längst en sträcka. Vilket gör att folk försöker packa sig som sardiner på varenda tunnelbana. För att komma till Alvik. För att sedan ta ersättningsbuss, som bara en tiondel av tunnelbanan rymmer - alternativt tvärbanan. Vilket i sin tur innebär att fler linjer blir överbelastade, eftersom människor väljer alternativa vägar...Kön till vänster om denna bild ringlade genom alla trappor, förbi perrongen - Som gick att se på bilden tidigare. Och fler tunnelbanor kom.

Alltid lika bra jobbat SL! ♥

Jag saknar min puff!!!!!


Hur kan man låta bli att sakna en sån här liten skitunge? Titta bara!


Anledningen till att han gömmer sig bakom locket, är för att jag fredligt stod och diskade när han slog till mig på rumpan med locket. Eftersom jag pep till och hoppade högt, fortsatte han att banka och skratta som en riktigt liten skitunge. Då valde jag att skvätta vatten på honom, men han är självklart smart. Om han gömmer sig bakom locket, så får han inget vatten i ansiktet. Då kan han ju fortsätta slå och busa!


Och om man får busa - då blir man såhär lycklig!


Han lyckades till och med få min sambo att leka med.
Skitungar! ♥

Lektioner!

NU kan jag visa vad jag köpte till Valles lilla kusin!


En tiger-filt. Och en pingvin-skallra. Jag minns att Valle fick en filt när han var liten - tyvärr kom den bort någonstans när han var 8 månader - och den var otroligt praktisk att ha med sig i vagnen!
Visst var det gulliga presenter?

Nåväl, idag så har jag faktiskt fått hålla i en lektion. Det var runt 12 stycken från två olika årskurs 2, och jag har fortfarande bara lärt mig enstaka namn. Kändes däremot inte alls nervöst, trots att jag fick gå in helt oförberett och göra något som jag blivit tilldelad av min handledare. (Jag fick nämligen hoppa in som en lärare på en av grupp-stationerna vars lärare var sjuk. ) Så det känns faktiskt som man har lärt sig något under dessa två år man gått på lärarlinjen!
Tanken är då att jag nästa vecka ska få hålla i en matte-station, jag läser matte nu, för alla grupper. Detta kommer att vara under 4 lektioner, utspritt på 2 dagar. Min handledare menar att jag då kan ta upp i min skriftliga rapport hur jag förändrade arbetet beroende på; vilken nivå de olika grupperna ligger på i matematik, hur väl instruktionerna fungerar på barnen, samt om det behövs andra sorters uppgifter. Jag ska alltså välja helt själv vad jag vill göra på min station, och jag har nu tänkt mig att arbeta med Är-lika-med's tecknet ( = )! Mina funderingar än så länge är:
 • Vågskålar som symboliserar balansen på båda sidor om =.
 • Vanliga aritmetik-uppgifter, så som; 3 +_ = 5 + _
 • .....
Ja. Längre än så har jag tyvärr inte kommit. Får se om jag kan utöka listan mer imorgon!

Idag har jag även fotat massa vackra bilder!

Det är synd att jag inte har photoshop och kan ta bort den fula nedklottringen på parkbänken.


Jo, jag vet. Det är nog bara jag som finner denna tunnelbaneperrong vacker. Men de blodröda växterna får verkligen berget att lysa...


Rött. ♥


I en annan del av Stockholm.


Silvriga träd. ♥


Jag vill bo på landet!!


Det syns tyvärr inte, men träden har blodröda löv..

Valle på äventyr utan mamma.

Nu sitter jag och bloggar i min säng! Egentligen är det dags att sova nu, men jag kände att jag ville skriva ned ett kort inlägg för idag i alla fall. Valle har nämligen åkt på sin semester till Stor Uman nu (Norr om Umeå)! Jag var och vinkade av honom vid tåget, som han åker med tillsammans med sin farmor och Robin!
Resa till Storuman

Valle var riktigt exalterad över att åka tåg, och brydde sig egentligen inte om något annat än att hinna med det innan det skulle åka. Därför skrek han förtvivlat när tåget rullade in på perrongen medan jag och Robin handlade dricka i pressbyrån. Det är förstås att en 3-åring inte kan förstå att det är 30 minuter innan tåget ska gå, men att han skulle te sig helt hysterisk kändes lite galet.
Resa till Storuman
Det syns visserligen inte här, men 10 sekunder efter detta kort skrek han rakt ut, hoppade upp och ned och viftade med armarna, eftersom han tyckte vi skulle skynda oss på innan tåget gick!


Här har Valle placerat sig på sin plats i tåget. Innan jag vinkade av honom hade jag klätt av honom, virat in honom i en filt och packat upp hans kudde. Jag tror att han kommer ha riktigt roligt på sin semester! ♥

Däremot när jag var på väg in till centralen var det fullständig kaos på min tunnelbana. Detta eftersom det var ett gäng hulliganer som skulle på match i Globen precis när vi skulle in till Valles tåg. Lagom vid Rådmansgatan meddelande vår tunnelbanechaufför att han inte planerat att stanna förrens han nått Globen, eftersom polisen meddelat att 200 **** (jag uppfattade aldrig vad han sa för något när jag lyssnade, trodde jag att han sa reportrar) skulle kliva på tunnelbanan. Med 2 kassar och 2 väskor packning, en Herr Nilsson, avklädda ytterkläder och en resfebrig 3-åring, kastade jag mig av tunnelbanan och parkerade på närmaste perrongsoffa. Lagom okoncentrerad över vad de faktiskt sagt i högtalaren, klev jag stressat på nästa tunnelbana och ställde Valle i ett hörn vid dörrparet. Det var ett riktigt stort misstag, eftersom, mycket riktigt, 200 supportrar gick på tunnelbanan vid Hötorget. De gormade och stojade, skrek argt och hejade, klappade och drönade och var obotligt jobbiga. Poliserna som befann sig på perrongen slet ut vissa, och skickade in dem vid dörrpar längre ned på tunnelbanan, och tillslut ställde sig 2 poliser vid varje dörrpar längst hela tunnelbanan. De jobbiga personerna, som till och med dunkade på tunnelbanan och tyckte närmast försöka välta den, var mycket upprörda över hur poliserna skötte sig och gnällde konstant. Tillslut rullade tunnelbanan igång, och började köra. Valle var redan då skräckslagen och ville gå av. Han skakade med stirrig blick, upprepade sig gång på gång med orden "Mamma, jag vill gå av, jag vill gå av mamma, jag vill gå av, jag vill gå av mamma..". Jag höjde rösten rätt högt till honom, och sa; "Det är ingen fara gubben, polisen är här - gubben i självlysande kläder - han tar hand om oss". Polisen hörde, obviously, vad jag sa och tröstade Valle. Tillslut bubblade min kära son på och sa högt; "Du, jag ska till farmor i t-centralen! Du - polisen - jag ska åka tåg..", och då valde polisen att sluta prata med honom. Det gick uppenbarligen inte att få tyst på honom.
Men sagan är inte slut än! För lagom när vi rullar in på T-centralen är det helt fullt på perrongen där också, så tunnelbanan väljer att köra förbi stationen. Samt Gamla stan. Och Slussen.. Nej. Tunnelbanan valde inte att stanna förrens vi nått Globen. Där fick jag bära 2 kassar och 2 väskor packning, en Herr Nilsson, avklädda ytterkläder och en resfebrig 3-åring till tunnelbanan på andra sidan perrongen - genom en hel hjord av hulliganer som skriker, klappar, knuffas och visar absolut ingen respekt för småbarn.
Och så undrar ni varför jag är en lat tjockis - hellre det än en skrikande sportfanatiker som har pragmatiska problem i vårt moderna samhälle.

Nej, nu ska jag sova! Imorgon lägger jag upp bilderna på lilla Sigges paket innehåll - Då är nämligen Valle, Farmor och Robin framme och har kunnat lämna paketet! Imorgon lägger jag även upp bilder på hur min Sambo och Valle leker här hemma (då kanske jag har lyckats övertala min sambo att få lägga upp de pinsamma bilderna, haha! ) Samt så ska jag även diskutera min lektionsplanering lite.
God natt!

TRÖTT!

Idag orkar jag knappt skriva något, så slut är jag! Vart på min första lektion efter att jag blev sjuk och märker nu att jag fortfarande inte är helt frisk. Tydligen ser jag inte alltför vacker ut heller, då min lärare kom fram till mig och frågade hur det var med mig - jag såg ju helt förstörd ut! Uppmuntrande nog så tog jag även mitt id-kort idag, så jag kan gissa hur bra den bilden blev.
Ser jag verkligen så sliten ut?


Jag hittade även några andra vackra bilder på min mobil!

OK, Själva bilden var rätt ful, men spindelnätet är helt fantastiskt!


Och så mitt eget artistiska konstverk, haha!

Imorgon ska Valle åka på semester till sin nyfödda kusin! Kommer bli jättetomt utan honom här, men jag tror nog han kommer att ha jättekul! Lilla gubben, ute på egna upptåg! ♥ Kommer lägga upp en bild på kusinens present imorgon också, när de inte kan gå in och kolla vad det är. Ska vara en hemlighet tills dess!

Fler bilder på lägenheten.

Nu när jag äntligen har lyckats smitta ned min sambo med feber, även om han hävdar att det var den mögliga osten han åt som var boven till detta, så har jag städat klart det mesta i lägenheten själv. Känns skönt att det äntligen börjar bli lite ordning igen. Frågan är dock störst över hur det kunde bli så katastrofalt stökigt under tiden jag var däckad i sängen..
Nåväl, ska lägga upp bilder snart över hur Sovrummet, båda två delarna, och delar av vardagsrummet ser ut snart. Först tänkte jag bara skriva ned att vi var över hos min sambos mor och bror idag. Brodern är verkligen otroligt gullig mot Valle, och jag är fortfarande lite bitter över att jag glömde kameran. Skulle fått till en perfekt bild på när de låg och myste framför tv:n i en filt! Eller när Valle kastade ett äpple i huvudet på honom... Nåväl! Får bli nästa gång, då jag hoppas att de kan komma hit och fika någon dag snart! Måste ha någon sorts höstfirande med äppelpaj, eller vad säger du Marcus?

Men, nu ska jag visa hur sovrummet ser ut, först på delen där jag och min sambo sover!

Här är då kuddänden med sängbord. De fina pinnarna som sticker upp där bakom är doftstickor till ros-doft.


Tänkte även visa hur vår rumsavskiljare hänger bredvid sängen.


Känns som den mest meningslösa bilden jag lagt upp på bloggen... Men syftet är att visa den lilla springan som skiljer Valles rum och vårt sovrum. Jag är riktigt stolt över hur vi fått till den enorma skillnaden på rumsdelarna.


På andra sidan avskärmningen ser det ut såhär istället. Hyllorna som syntes på det andra kortet är alltså de som har böcker på sig på denna bild.


Om man fortsätter till höger om samma hyllor, så finns Valles rakt i hörnet. Längst andra väggen står även hans arbetsbord med stolar. Där finns målafärger, kritor och penslar. Även papper brukar finnas.

På denna bild syns även fönstret.


Om man vänder sig om, så tidigare nämnda hyllorna nu är bakom en, så är mån-lampan till höger om fönstret. Valle har  på andra väggen sin anslagstavla med bland annat Gröna Lunds-kortet från flygande mattan. Hans fackla som lyser över sängen flammar faktiskt som en riktigt eld. Häftigt värre!


I brist på utrymme får man möblera på höjden. Hyllor nästan upp till taket!

Och ja det är rätt mycket drakar i Valles rum också..

Jag tänkte även visa hur det ser ut i vardagsrummet, trots att vi inte har någon soffa eller sittkuddar och ett hörn just nu är möblerat av nyhämtade väskor. Och, juste, skrivborden är överbelamrade också..


Till höger om kortet så finns balkongdörren. Jag har faktiskt inte tagit kort på den, även om jag precis tvättat fönstrena på den.


Sladdarna är fortfarande ett projekt som inte riktigt är avklarat. Tanken var väl att min kära sambo skulle investera i en platt-tv, även om jag börjar tvivla på att detta kommer ske, så jag har ärligt inte orkat fixa iordning med tvsladdarna. Det är därför väggen ovan tv:n är helt kal också, eftersom tanken var att en platt-tv skulle sitta där.
Haha, förresten, Valle verkar hålla för ögonen. Är Kajsa läskig?


Ja, här vår välanvända bokhylla. Jag fullkomligt älskar min sambos intresse för att läsa! Ni kan gärna få bortse hur skrivbordet ser ut. Den fortsätter även på vänster sida, men jag lovade att inte ta kort på min sambo när han spelar dataspel. Det kommer därför nya bilder på skrivborden vid ett senare, nystädat, tillfälle!


Och så här ser det alltså på höger sida om den ofotograferade balkongdörren. Hörnet till höger på denna bild, som är överbelamrat med tält, liggunderlag och sådant, är till vänster om vårt skrivbord. Jag lägger nog upp en ny fin bild när det är städat också.

Men så ser det ut där jag bor! Vad tycker ni?

En höstpromenad!

Nu har jag städat i halva lägenheten! Känns riktigt bittert att inte hinna klart resten idag, men nu är jag bara typiskt pessimist igen. Bättre att göra det ordentligt imorgon, än att göra det halvdant idag.
Annars så var Robin över för att få lite hjälp. Vi tog en lång härlig promenad i höstvädret.

Valle kämpade desperat med att få Robin att springa. Förresten, visst har Robin köpt fina kläder?

Självklart slutade vår promenad i en av Valles favoritparker, där det finns fem rutchkanor!

Jag njöt verkligen av hur vackert det kan vara där vi bor. Hösten är sannerligen en färgprakt!


Valle tränade med Robin, och lärde sig direkt hur man skulle flåsa av ansträngning.

Valle tycker att Robin faktiskt också kan åka i röret. Men han var för feg!

Vi gick sedan vidare, och hamnade vid en skolgård. Robin och Valle fortsatte och leka, småbarnen då!

Det här konstiga röret fanns också där. Har ni någonsin sett en så konstig klätterställning?

Den obligatoriska bilden på mig ska också få vara med! Fast den var mindre smickrande.

Visst smälter man över hur vackert det är?

Bustrollen busar vidare.

Fast, det får plats med gos också! Mindre smickrande vinkel igen....

Massa gos!

Vår fina damm. Jag har egentligen ingen aning varför de anlagt en damm vid en stor väg, men jag är glad för att de försöker i alla fall.

Även om den är full av alger...

Allt avslutades i centrum med en smaskig middag. Valle slukade i sig korven innan vi ens hann få vår beställning.

Om nom nom!

I centrum hade de även en ekologisk marknad med småstånd. Där köpte jag Ekologiska tuggummin till min sambo! Han var något besviken över att smaken gick över så fort, men jag tyckte de var riktigt bra som uppfräschare. Jag köpte Spearmint smak, men det fanns även med mint och några andra smaker.
För er som inte orkar gå in på länken ovan, så är tuggummit biodunamiskt och nedbrytbart. Det kommer från mayakulturens regnskog, och eftersom endast latex (som gummit framställs från) kan utvinnas från Chicozapote-träd i regnskogen, och inte utanför, bidrar denna produkt till ett hållbart företag för regnskogens fortlevnad.
Ståndet jag handlade tuggummina från ska tydligen komma från Aroha, ifall ni blir intresserade av att köpa.

Skitunge!!

God morgon..
Lägenheten ser ut som en katastrof. Jag har ont i halsen och febersvallningar. Mobiltelefonens äckliga ringsignal ljuder rakt i örat på mig. Jag får stapla mig upp för att ta emot min kära bror. Och då upptäcker jag det...
Valles blöja. Fylld med bajs. På golvet i badrummet.
Förtvivlad efter en omskakad uppvakning rusar jag in i vardagsrummet och inser att, självklart, hela Valles rumpa är täckt av... juste. Och om inte det skulle vara nog, så när jag väl hittar honom, skrattandes och oförstående, så sitter han på min sambos älsklings filt.
Men, självklart, så är ännu inte morgonen över. Min kära sambo blir brutalt upptvingad, av mig, för att hjälpa till, och då kliver han självklart i ytterligare en fläck på mattan.
Jag tror jag har rätt att säga det..


Jävla skitunge! ♥

Jag shoppar mig pank...

Idag var jag åter igen på en shoppingrunda.. Jag inhandlade 3 par tjockare tights för att kunna ha klänning även nu när det börjar bli kallt ute. Sedan var jag även inne i Hötorgshallen! Där köpte jag torkad frukt, pumpakärnor och torkade Gojibär för att kunna äta i egengjord müsli.

Ja, jag har fallit för trenden att göra egen müsli. Vanligtvis brukar jag hälla i lite av varje av det jag har i skafferiet, men nu har jag äntligen fått till en, enligt mig, god grund:
 • Havregryn
 • Krossade Linfrön
 • Solroskärnor
 • Dinkelpuffar / frön
 • Pumpakärnor
 • Torkade Gojibär
 • Krossade Valnötskärnor
 • Frysta Hallon

Visst ser det gott ut? :D


För er nu som inte orkade läsa igenom hemsidan jag länkade till, så ska Gojibär, enligt den sidan, vara bättre för synen än morötter, eftersom de innehåller 6 gånger mer betakaroten. Det ska tydligen också stimulera mänskliga tillväxthormoner och sänka kolesterolhalter. Gojibär innehåller även en hög andel antioxidanter, aminosyror (18 st - Komplett proteinkälla ), spårämnen ( T.ex. fosfor, järn, zink, selen, koppar och kalcium ) och vitaminer ( A, B1, B2, B6, C och E ).
Andra länkar till Gojibärsinnehåll: Body & Spirit , Ninas mat , Go for life .
Även Pumpakärnor innehåller betakaroten, och olika spårämnen. Det ska även finnas en stor mängd fibrer i, enligt denna sida.
Människor har egentligen svårt att ta upp näringsämnena ur Linfrön, men det blir lättare när man krossar dem. Viktigt är däremot att man inte för överkonsumera. Det finns nyttiga fettsyror, Omega 3 och 6, och fibrer i Linfrön, men 1-2 msk dagligen är max konsumtion! Detta går bland annat att läsa på Saltåkvarns produktsida.

Visst verkar det som en bra grund? :D

Ny design,

Japp. Jag försökte mig på att göra en ny design på sidan, med mer eller mindre bra resultat. Själv är jag otroligt stolt att jag lyckades klippa och klistra för att få till ett acceptabelt utseende, men det är klart att det hade varit häftigare med helt egna bilder och mjuka linjer.

Men, vad tycker ni?

Nya skoooor!

Jag har köpt nya skor nu! Min sambo ansåg självklart att jag skulle ha ett par fjortiz-höga boots. Så efter många om och men lyckades jag resignera och köpa ett par halv-långa.. med en liten klack!?! Tyvärr fanns de endast i konstig brun färg, men de är åtminstonde min stil med ludd-ludd och naturligt färgade!

Skor!

Sedan köpte jag även de paret som jag tyckte var finast! Ett par korta, svarta utan klack!

Skor

Även en borste inhandlades, självfallet från The Body Shop! Borsten är därmed 100% märkt från FSC!Min kära sambo var sedan en liten ängel och köpte en fin blombukett till mig.

Har köpt fina blommor. :D

Han är underbar!

Nu ska jag smitta ned folk!

Nu ska jag gå ut på första dagen på 2 dagar! Visserligen fullproppad med alvedon för att orka, men utflykten till ära har jag faktiskt sminkat mig och gjort mig fin!


Får se om jag lyckas köpa nya skor idag, som Pernilla och Karin verkar tycka att jag behöver...

Min sambo är trendsetare!

Valle har fått nya kläder av min kära sambo och fästman.
De är mjuka och trendiga. Tokig han är!

Valle har fått nya kläder av Johan!

Valle valde självklart att ha den fina nya blåa tröjan på sig, och så blåa mjukisbyxor också.

Valle har fått nya kläder av Johan!

Valle ville även pose:a lite..

Valle har fått nya kläder av Johan!

De här är de övriga färgerna som de två pluttarna valde ut. Lila, trendigt och manligt...

Långkalsonger Johan köpte

Även mjuka långkalsonger inhandlades...

Och strumpor och tights som Johan handlade

..och mjuka tights att ha under byxorna i vinter. Tydligen behövdes det även lite nya strumpor!Annars verkar det vara en händelserik dag idag...
En av min mammas närmare kompisar har dött. Detta är fruktansvärt för henne, och jag väljer att skriva ned detta för att visa mitt medlidande.
Även min kära kompis marsvin har dött. Vilket också är fruktansvärt. Lilla luddtussen!

Men, ironiskt nog, så när ett liv försvinner, så....

...har Valles kusin nu fötts!
En riktigt söt liten pojke! Så Stort Grattis till Frida och Totte! Jag är verkligen glad för er skull! :)

Bilder,

Skäms lite över hur dålig jag är på att lägga upp bilder. Så dessa kommer nu 2 veckor i efterhand...
Valle på 4-H gården i Norra Ängby!


4hgårdens studsmatta!
Detta är i lekparken precis bakom däremot. En inbyggd studsmatta!

4-H gården
Valle leker imse-vimse-spindel!

4-H gården!
Här i ett litet spindel-hus...

4-H gården
Här åker Valle ned på stången. Han har en otroligt koncentrerad min!

Valle åker rutchkana
Här åker Valle rutchkana.

Valle åker rutchkana
Då skriker man: "WIHOOO"

Valle kör buss.
Här kör Valle bussen!

PICNIC!
Valle äter picnic!

Valle klappar geten
Valle klappar geten på örat!

Valle vill klappa hästen
"Valle ÄLSKAR hästar"..


Valle tittar på får
Fåren var däremot inte riktigt lika intressanta.

Här kommer ett urplock av andra bilder jag funnit på datorn sedan jag laddade upp bilder sist!

Valle i kartong!
Här sover Valle i en kartong!

Valle i kartong!

Han är så söt att man smäller av!

Valle i väskan!
Valle tycker faktiskt om att bli nedpackad i saker...

Valle är nedpackad!
Som kanske märks? :D


Valle tycker även om att sminka sigsjälv, precis som mamma.


Och så här fint blev resultatet!Sist nu ska väl en obligatorisk ego-bild in.

Vackert...

Jag ser helt drogad ut! Men men, sliten som man är när man är småbarns-förälder! ;)

E = mc^2

Jag måste i ärlighetens namn säga att relativitetsteorin, samt alla Einsteins teorier och tankar, fashinerar mig. Det är helt otroligt att en människa kan sitta och fundera ut naturvetenskapliga lagar i huvudet, som blir såpass väl vedertagna att de 100 år senare fortfarande är fullständigt trovärdiga och acceptabla. Antagligen är det väl en slags avundsjuka inom mig som gör att jag vill förstå hans fullkomliga intelligens. Att kunna ha en sådan förståelse i huvudet måste vara befriande.
Denna plötsliga ingivelse att prata om Einstein kommer egentligen från den bok jag nu läser, "E = mc²; Historien om världens mest kända ekvation". Det är en slags relativitetsteorin för "dummies", med humor, historia och en tillräckligt bra "berättarröst" för att den ska vara lättläst. Gjord av David Bodanis, för er som känner er inspirerade att läsa den!

Vad jag hittills förstått av boken, är saker jag redan tidigare förstått. Energi, är konstant. Det försvinner inte, utan omvandlas bara. Massa är all materia. C, ljusets hastighet, är ouppnålig för något annat än ljuset. Vi kan accelerera partiklar till att nära nog nå ljusets hastighet, men aldrig nå dit. Det som däremot sker är att massan ökar när mer energi läggs till för att öka hastigheten, därmed utan att själva hastigheten ökar upp till ljusets hastighet. Därför kan Energi ses som massa, eftersom över ett visst streck så ökar massa när energi tillsätts.
Nåväl, kvadraten ur C (C²) springer ur det faktumet att energin ökar inte dubbelt så mycket när hastigheten ökar, utan den kvadrerar. Så om vi har 20km/h och ökar till 40km/h, har naturvetare funnit bevis för att energin ökar inte dubbelt så mycket, utan fyra gånger så mycket. För att citera ur boken, så är "det intressanta är att nästan allting som ackumuleras visar sig växa på ett sätt som kan utryckas med enkla kvadrerade tal. Om man är ute och åker i bilen och accelererar från 20 till 80 km/h har hastigheten ökat fyra gånger. Men det kommer inte att ta blott fyra gånger så lång tid att ställa sig på bromsen och få stopp på bilen. Den ackumulerade energin har nämligen ökat med kvadraten på fyra, det vill säga sexton gånger. Så mycket längre kommer bromsspåren att vara." (s. 82)
Så för att förstå relativitetsteroin, antar jag att energi kan utvinnas ur massa, inte bara tvärtom, och detta 4 gånger så mycket som den hastighet massan uppnår. I detta fallet är det en enorm hastighet, eftersom vi talar om ljusets. Detta är självklart intressant, eftersom den materia vi idag pratar om är atomer. Och det nuvarande samtalsämnet är vårt behov av elektrisk energi, som vi vill utvinna genom fission, klyvning, av väteatomer. Detta känns inte helt oklokt nu, med tanke på den enorma energi som lär finnas inneboende där, va?

Kärlekstrams. :D

Så vart jag sjuk igen. Det känns verkligen otroligt tråkigt att missa så mycket i skolan. Speciellt som jag kände mig så otroligt dålig innan med pms:et. Men om man ska vara positiv så slipper jag gå utanför huset med en störtflod av mens. Hoppas bara jag blir frisk till Torsdag, eftersom dagens litteraturseminarium blev flyttat tills dess. Samt att min lektion faktiskt blev inställd idag också, tur i oturen!

Men trots att jag är sjuk så känner jag för att skriva ned varför jag numera är en förlovad flicka. Min älskling är nämligen den pojke jag valt att leva mitt liv med. Detta eftersom vi har mycket gemensamt, både värderingar, intressen och mentalitet. Men kanske främst för att han får mig att känna mig trygg och lycklig.
Tanken är däremot inte att vi ska gifta oss inom en snar framtid, utan detta kommer bli ett senare projekt. Själva syftet var snarare att visa varandra att vi båda två är inne i samma tankebanor.

Det största problemet just nu är bara att jag längtar efter att få hålla om honom varje liten sekund, pussa på honom och prata med honom hela tiden. Jag känner mig så svag när jag låter dessa kärlekskänslor växa! Nåväl, det går väl över förr eller senare, haha.

SD som vågmästare...

Det ska bli intressant att se vad som händer nu. Utan majoritet för Alliansen, kommer de söka stöd hos miljöpartiet? Eller kommer det bli ett nyval? Jag måste vara ärlig och erkänna att jag är något nyfiken och spänd över hur Sverige kommer hantera detta...

Gällande det främlingsfientliga partiet i regeringen har jag svårt att ta till mig det oerhört fasansfulla.. Var det inte moderaterna som innan valet vädjade till det svenska folket att inte rösta på SD? Var det alltså inte en förutsedd fara att SD skulle komma in i regeringen? Och framförallt, varför tar inte dagens partier åt sig av detta? I min erfarenhet är det många människor som röstar på SD eftersom det ger en större effekt än en blank röst. Tillsynes verkar detta verkligen vara en stor effekt också, dock tyvärr inte riktigt på rätt sätt. Istället för att försöka förstå varför ett parti som SD kom in i regeringen, väljer samtliga partier att skaka på huvudet och inte se sitt egna deltagande i denna händelse. Vakna upp människor!! Vi behöver en förändring i den svenska politiken. Det är inte nödvändigtvis den främlingsfientliga politiken som lockar folk att rösta på SD, utan att SD symboliserar den extrema protest politiker verkar behöva för att rannsaka sig!
Nej, jag ska fortsätta vara ärlig och säga att jag hoppas att det de politiska partierna gör något för att vinna förtroende hos de 5,7% av Sveriges befolkning, som röstat, eftersom de uppenbarligt är missnöjda med hur Sveriges regering fungerar nu.

Sedan vill jag även tillägga att Miljöpartiet fick 7,2%. De är därför det tredje största partiet i Sverige. Går det att göra ett bättre val för Mp? ♥

muu

Karin och Pernilla är bäst!

Leka

Idag är en lekdag med slott, riddare, båtar och pirater = Pernilla och Karin är på besök!

Jag vill skriva.

Det är som att min kreativitet sprudlar över i takt med de känslovågor som sköljer över mig.

Jag vill förstå mina tankar.
De blandas samman till ett stort surr av röster, där endast lösryckta ord gör sig hörda.


Jag vill känna förståelsen jag uppnår, innan förvirringen tar över med sin höga stämma.


Det är en förbannelse att leva i samhällets stress, där känslor och tankar trycks undan till ett senare tillfälle.
Där jag aldrig kom att förstå något av livet, för att jag aldrig gav mig tid att förstå ens mig själv.

Nu så...

Bara för att komma igång att skriva lite igen. Behöver någon kanal ut för mina tankar. Hjärnan får inte plats för alla mina produktiva och  bra idéer. ;)
Den här tjockisen ska åtminstonde ut och jogga snart! Johan har lyckats få mig att börja röra på mig. Jag är riktigt stolt över migsjälv. I flera år har jag trånat om att se bra ut, men jag har alltid misslyckats. Nu har jag däremot gjort något jag har fasat för hela mitt liv - visat upp utomhus hur otränad jag är! Bara det lilla steget är en framgång för mig... Sedan att jag lyckades småjogga sammanlagt 3 km igår finner jag helt otroligt. Får se hur länge Johan orkar hålla uppe min bristande motivation dock. Än så länge är han otroligt snäll mot mig i alla fall. :)

RSS 2.0